BABYS / KINDEREN

De geboorte van een baby is meestal een bijzondere en blijde gebeurtenis waarbij de bevalling vaak zonder al teveel grote problemen verloopt.

Toch is in het leven de geboorte n van de meest stressvolle gebeurtenissen die een mens meemaakt. De baby wordt namelijk onderworpen aan enorme krachten van de baarmoeder (ween) die er voor zorg dragen dat er stuwing plaatsvindt in het geboortekanaal.
De baby moet wenden en draaien bij het uitpersen en ondervindt daarbij weerstand van het benige bekken en de bekkenbodem spieren van de moeder.

Dankzij grote fontanellen en een goede beweeglijkheid van de schedel botstukken kan het hoofd van de baby zich vervormen als antwoord op die krachten die het moet ondergaan tijdens de bevalling. Deze vervormingen van het hoofd verdwijnen meestal op een natuurlijke manier.


Echter als de krachtsinwerking op de schedel van de baby te sterk is geweest kan het zijn dat de baby zelf niet in staat is om dit bewegingsverlies op te vangen. Deze te grote krachtsinwerking kan onder andere ontstaan doordat het bekken van de moeder te nauw is of de baby te groot, het bekken niet beweeglijk genoeg is, de bevalling te snel of juist heel langzaam verloopt of door het toepassen van hulpmiddelen zoals een zuignap. Er kunnen hierdoor irritaties ontstaan van onder andere de hersenvliezen, zenuwen, bloedvaten of de botstukken. Ook problemen in de wervelkolom, de schouder, het bekken, de heup, enkel, organen, het bindweefsel enzovoort, kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van allerlei klachten.

Ook na een keizersnede kunnen klachten ontstaan met als oorzaak bijvoorbeeld een verkeerde ligging of doordat er rondom de baby te weinig vruchtwater aanwezig was om in te bewegen.Praktijk voor Osteopathie Joris Pots
Kerkplein 26
7631 EW Ootmarsum
Telefoon: (0541) 29 45 88
E-mail: info@osteopathiejorispots.nlOsteopathie | Geschiedenis | Klachten | Baby's / Kinderen | Onderzoek | Behandeling | Tarieven | Contact